3 exerciții fitness eficiente de făcut acasă

Acum că e vară toată lumea vrea să-și etaleze la plajă corpul bine proporționat și mulți dintre oameni chiar fac asta dar din păcate mai există și persoane care din cauza surplusului de kilograme sau a lipsei masei musculare nu au ce să etaleze așă că au nevoie de ceva antrenamente.

Fiindcă mulți dintre prietenii mei mai puțin aspectuoși (majoritatea având nevoie de ceva masă musculară fiind foarte slabi) s-au plâns că nu au bani pentru abonamente la sală, antrenor, nutriționist și alte astfel de cheltuieli le-am recomandat 3 exerciții pe care le pot face acasă fără nicio cheltuială și cu ajutorul cărora își vor dezvolta în câteva luni masa musculară cât să poată atrage privirile pe plajă.

În principiu este vorba despre 3 exerciții simple, ușor de făcut, care nu necesită aparate speciale și nici măcar gantere dar totodată foarte eficiente ținând cont de faptul că fiecare antrenează minim 2 grupe musculare, mai exact exercițiile sunt: flotări, tracțiuni și genoflexiuni.

Nu vă voi descrie acum exercițiile fiindcă toată lumea le cunoaște iar dacă prin absurd nu le știți, puteți afla foarte simplu cu un search pe Google. Ideea e că flotările vă vor dezvolta brațele – în mare parte bicepsul cât și câte puțin din restul mușchilor brațelor: antebraț, umeri, triceps.

Tracțiunile sunt exercițiile mele preferate și sunt ideale pentru brațe, spate și abdomen. De ce și abdomen? Pentru că mușchii abdomenului au rolul de a ne menține coloana dreapta iar în timpul tracțiunilor ei se încordează și sunt solicitați, prin urmare se vor dezvolta. Genoflexiunile sunt excelente pentru partea de jos a corpului, mai exact pentru picioare – coapse și gambe. Nu se află în lista mea de exerciții preferate dar sunt necesare pentru a vă proporționa așa cum trebuie.

Cam astea ar fi 3 exerciții de bază pe care le poate face toată lumea acasă fără costuri suplimentare dar cu ajutorul cărora vă puteți sculpta corpul așa cum vă doriți.

Lasă un răspuns