Antebellum: oroarea de ieri și de azi din Statele Unite ale Americii

In Antebellum, Janelle Monae interpreteaza rolul a doua femei din epoci diferite: o sclava torturata pe o plantatie din Louisiana in timpul razboiului de Secesiune si un sociolog stralucit care lupta in mod activ impotriva rasismului din zilele noastre. Doua personaje in serviciul unui thriller horror.

O intriga misterioasa si promitatoare
Antebellum se deschide intr-un plan-secventa care ne infatiseaza o scena monstruoasa petrecuta pe o plantatie de bumbac. In timp ce trei sclave incearca cu disperare sa scape de pe plantatia sudista, sunt prinse si torturate de sadicul capitan Jasper. Cu aceasta introducere, realizatorii Gerard Bush si Christopher Renz filmeaza horrorul cu o estetica impresionanta. Prima parte a filmului reuseste sa ne suscite curiozitatea si sa instaleze misterul in jurul eroinei sale.

Redusa la tacere de catre tortionarii sai, la fel ca si in cazul celorlalte sclave, Eden este terorizata insa pare sa aiba un plan bine pus la punct pentru a scapa. Interpretarea terifianta a lui Janelle Monae si prezenta mai multor personaje detestabile – incepand cu proprietarul resedintei coloniale interpretat de catre Jack Huston – ofera secvente eficiente.

Antebellum se bazeaza pe trecut pentru a reveni la scurt timp la prezent. In epoca noastra, filmul vorbeste despre Veronica, un sociolog stralucit care militeaza impotriva rasismului sistematic, in egala masura interpretata de Janelle Monae. Activista duce o viata de familie idilica care va fi perturbata de catre intruziunea unei misterioase vanatoare de capete, interpretata de catre Jena Malone.

Din momentul in care pun piciorul in secolul XXI, Gerard Bush si Cristopher Renz ies si mai tare in evidenta. In urma unei efractii intr-o camera de hotel al unei femei fatele, realizatorii nu reusesc sa umple plictiseala spectatorilor, cu scene in care personajele principale iau masa sau isi fac selfies. Scenariul pare pur si simplu inexistent…Filmul a fost lansat in cinema pe data de 9 septembrie 2020.

Un comentariu la „Antebellum: oroarea de ieri și de azi din Statele Unite ale Americii

Lasă un răspuns