Cum să dai randament la muncă?

Munca, e o activitate ce nu ne prea place, dar suntem siliți să o facem. Eu nu lucrez, cel puțin nu genul acela de muncă, facultatea îmi ocupă tot timpul. Dar aud foarte des că lumea nu are chef, nu dă randament, parcă nu le iese nimic din ce vor să facă la locul de muncă și sunt chiar disperați. Ce e de făcut în legătură cu asta? Lucruri simple.

Cel mai important e somnul noaptea, nu ajunge doar să fie, ci trebuie să fie și odihnitor. Tot mai multă lume are insomnii, pentru asta ar fi necesare medicamente. Asta se trage de la stres, oboseală, sau poate fi chiar o boală. Pentru a avea un somn liniștit ar trebui să punem telefonul pe silent, să nu ne mai gândim la probleme și un pahar de lapte înainte de culcare poate face minuni.

Dimineața trebuie să fie așa cum ne-o dorim, nu pe fugă și nici să renunțăm la micul dejun. Chiar dacă e o oră, nu prea plăcută să zicem, un pic de mâncare este necesară. În rest, o cafea bună și buna dispoziție nu va întârzia să apară.

La locul de muncă e important să fii odihnit, chiar dacă e un mediu plin de stres, e nevoie o pauză, o recapitulare a problemelor și organizarea lor în așa fel încât să se poată rezolva toate. Nu trebuie să vă pierdeți în griji, așa nu se va rezolva niciuna, ba e posibil să mai apară câteva, fie din neglijență, fie create pe moment. Nu trebuie să creem o problemă care nu există.

Desigur că nu se poate complet fără stres, unele locuri de muncă sunt mai solicitante decât altele, dar e nevoie de control. Dacă vă complicați fără motiv, vă faceți viața grea fără motiv. La salar oricum se uită toate.

Lasă un răspuns