De ce este bine să fi amabil

Eu sunt o fire destul de impulsivă şi nu obişnuiesc să tac atunci când am de spus ceva chiar dacă există posibilitatea să dau cu piciorul unor anumite şanse atunci când fac asta fiindcă pur şi simplu îmi e greu să mă acomodez cu ideea că o persoană se crede superioară iar când am ocazia să-i demonstrez că nu e aşa nu mă pot abţine să nu o fac.

Pentru a elimina orice posibilitate de a avea discuţii în contradictoriu cu diferite persoane datorită caracterului meu am început să ”filtrez” mai amănunţit genul de oameni cu care lucrez şi metoda dă rezultate destul de clare dat fiind faptul că de multă vreme nu am mai întâlnit oameni cu care să colaborez şi pe care să nu-i agreez.

Zilele trecute viaţa mi-a arătat un exemplu clar cu privire la importanţa amabilităţii pe partea profesională şi nu numai.Comandasem mai multe lucruri de la câteva magazine şi toate trebuiau să vină cu aceeaşi firmă de curierat însă în zile diferite.

Pe site-urile de unde comandasem produsele respective îmi era promis că acestea vor ajunge în cel mai scurt timp. Toate bune şi frumoase. Comanda a fost procesată şi confirmată destul de rapid însă timpul de livrare a lăsat de dorit, produsele ajungând la mine după aproape o săptămână iar comportamentul curierilor m-a lăsat rece, fiind foarte ”sictiriţi” şi plictisiţi de viaţă.Pe mine personal firma respectiva m-a pierdut din punct de vedere de client însă asta nu poate fi considerată o mare pierdere pentru ei.

Partea interesantă a venit atunci când discutam cu un prieten, administratorul unui magazin online măricel care avea de gând să facă un contract mare cu firma respectivă şi a vrut să-i dau o părere cu privire la acest lucru.Şi mai distractiv a fost atunci când i-am povestit tipului experienţele neplăcute pe care le-am avut cu ei şi acesta şi-a întreptat atenţia către altă companie de curierat.

În concluzie, aveţi grijă la comportamentul pe care-l aveţi pentru a evita eventualele neplăceri şi pierderi profesionale.

Lasă un răspuns