Economisirea e cheia bogăției

Toată lumea caută metode cu ajutorul cărora să devină mai bogați material, să aibă case multe, terenuri mari, mașini scumpe și alte lucruri care odată ce vin din exterior te leagă de ele cu o sfoară pe care va fi destul de greu să o tai dacă nu ești suficient de puternic.

Încă de când suntem mici începem să ne legăm de astfel de sfori începând să folosim tablete, telefoane, televizoare, laptopuri și multe astfel de obiecte care ne fac să ne căutăm fericirea în ele, în materie, în exterior în loc să o luăm din interiorul nostru, direct de la sursă.

Dacă întrebi un om dacă vrea să devină bogat în 90% din cazuri ar spune că da. Dacă-l vei întreba și de ce vrea să aibă mulți bani, în la fel de multe din cazuri, acesta va spune că pur și simplu pentru a fi fericit și pentru a avea o viața mai bună. Tocmai asta a fost ideea puterilor încă de când au apărut banii. Să-i lege pe oameni de cifre și sume pentru a-i putea controla cât mai bine.

Din păcate e foarte greu să fi fericit chiar dacă ai mulți bani, ești bogat, și puțini sunt cei ce într-adevăr mai au timp de ei, de familie, de distracție în momentul în care ajung foarte bogați. Majoritatea celor bogați sunt și celebrii. Credeți că e ușor să vrei să te plimbi prin parc liniștit, să ieși la un film cu familia și să te asalteze zeci/sute de oameni care să te strige și să-ți facă poze din toate unghiurile?

Vă recomand ca următoarea dată când vă veți dori extrem de mult să ajungeți bogați, să vă puneți în ipostaza unei astfel de persoane, să analizați toate treburile și s-ar putea să deveniți puțin mai sceptici. Bogăția nu înseamnă neapărat liniște și fericire. Credeți că degeaba s-au sinucis atâtea vedete care la suprafață aveau tot ce-ți poți dori?

Lasă un răspuns