Lucruri care nu ar trebui să se regăsească la tine în dormitor

Somnul este un lucru cu adevarat important, deoarece contribuie la sanatatea ta fizica si mentala. Dar si la fericirea sau la starea ta de bine in general.

Prima etapa pentru a te bucura de un somn de calitate este de a crea un spatiu care sa iti permita sa te relaxezi si care sa te scufunde incet dar sigur intr-o stare de somn, mai degraba decat sa te faca sa te gandesti fara incetare la toate lucrurile pe care le ai de facut si sa amplifici starea de stres.

Pentru a crea un mic loc calm si linistitor, trebuie sa stii care sunt lucrurile care nu ar trebui sa se regaseasca deloc la tine in dormitor.

Animalele. Un studio a ajuns la concluzia ca 30% dintre proprietarii de animale partajeaza patul cu animalele lor de companie si ca se trezesc cel putin macar o data pe noapte din cauza lor. Deci daca vrei sa te bucuri de un somn reparator, profund si fara intreruperi, animalele ar trebui sa aiba propria lor camera.

Mancarea. Mancarea nu ar trebui sa se regaseasc la tine in dormitor. Dormitorul tau ar trebui sa fie un sanctuar, nu un loc unde iei masa sau unul unde lucrezi!

Telefoanele si alte aparate electronice. Lumina albastra si alba nu lasa creierul sa elibereze melatonina. Fara melatonina este foarte greu sa adormi usor si sa dormi profund. Sa nu mai vorbim de faptul ca notificarile iti pot perturba somnul.

Peretii prea incarcati si colorati. Rosul, portocaliul sau rozul ar trebui sa fie evitat pentru peretii din dormitor. Dormitorul trebuie sa fie un loc linistitor si relaxant, nu incarcat.

Mobilier disproportionat. Daca spatiul in care dormi este supraincarcat nu vei reusi sa te relaxezi deloc. Este foarte dificil sa te relaxezi intr-un spatiu incarcat si in dezordine.

Lasă un răspuns