Paradontoza – inamicul tăcut al dinților

Potrivit unor studii efectuate de specialisti in domeniu, 1 din 3 persoane prezinta sangerari gingivale in timpul periajului ceea ce reprezinta un adevarat semnal de alarma.

Sanatatea dintilor este foarte importanta asa ca orice problema trebuie imediat rezolvata in cabinetul medicului stomatolog in caz contrar consecintele pe termen lung pot fi dezastruoase.

Bacteriile din interiorul cavitatii bucale produc formarea tartrului dentar motiv pentru care orice pacient trebuie sa efectueze anual un detartraj. In felul acesta, gingiile raman sanatoase si nu exista riscul inflamarii.

Cei care aleg sa ignore sfatul medicului se pot confrunta cu gingivita, iar in timp aceasta se poate transforma in paradontoza. Din pacate, tot mai multi oameni ajung sa piarda unul sau mai multi dinti din cauza acestei afectiuni care se poate trata simplu si rapid.

Periajul corect efectuat de 2 ori pe zi este principala arma impotriva acestui inamic. De asemenea, pasta de dinti trebuie sa fie una speciala care sa ajute la intarirea radacinii osoare.

Dusul bucal nu ar trebui sa lipseasca datorita faptului ca ajuta la eliminarea celor mai mici resturi de mancare din gura, in vreme ce ata dentara sau periutele interdentare reprezinta o alternativa viabila in functie de structura osoara a fiecarui pacient in parte.

Preventia este esential in lupta impotriva paradontozei asa ca vizitele la medicul stomatolog ar trebuie efectuate in fiecare an pentru depistarea si tratarea oricaror probleme aparute. In cazul in care medicul sugereaza un tratament mai agresiv, interventia chirurgicala este cea mai sigura optiune.

Lasă un răspuns