Să ne tratăm cu leacuri băbești sau să mergem la medic?

Acum ceva vreme o persoană dragă mie s-a îmbolnăvit, acuzând ceva dureri de spate care nu o lăsau să-și desfășoare activitatea așa cum ar trebui în mod normal. Aparent nu părea să fie ceva iremediabil și nici permanent dar totuși lucrurile nu puteau fi lăsate așa, fiind musai să luăm măsuri spre remedierea problemei de sănătate apărute practic din nimic.

Spunându-vă de pe acum deznodământul, de data asta am reușit să rezolvăm problema fără ajutorul unui medic ci doar folosindu-ne de niște așa-zise leacuri băbești (sau medicină alternativă cum i se mai spune) însă nu întotdeauna e ok să mizăm pe faptul că putem rezolva totul acasă fără să mergem la un medic specialist.

În prima fază, ca orice om care cunoaște câteva leacuri tradiționale, persoana în cauză s-a folosit de niște sare încinsă, apă fierbinte cu sare, brâuri care se leagă la mijloc pentru a-l proteja iar lista poate continua. Deși la început neîncrezătoare, remedirea problemei a venit ca o surpriză pentru prietena care avea probleme cu durerile de spate, ținând cont de faptul că până la vârsta aia nu mai încercase niciodată un leac băbesc și nici nu prea le cunoștea, drept urmare nu se aștepta la vreun efect pozitiv în urma așa-zisului tratament.

În încheiere tot ce pot spune e că și leacurile băbești au rolul lor dar nu în toate cazurile. Dacă nu e o durere insuportabilă și aparent vă permiteți să mai așteptați câteva zile pentru a încerca să vă vindecați singuri acasă vă recomand să o faceți, asta dacă bineînțeles cunoașteți sau știți o persoană care se pricepe la așa ceva.

De fapt nici nu mai e nevoie de prea multe cunoștințe ținând cont că-n ziua de azi internetul e plin de așa ceva. Dacă lucrurile par mai grave de atât mergeți cât mai repede la un medic specialist. Cu sănătatea nu-i de joacă.

Lasă un răspuns